Sanat jotka muistan aina

Heips! 💖


Nyt mulla olisi teille tarina. Siis oikein kunnon tarina, jonka kanssa urakoin pari tuntia kahtena eri pĂ€ivĂ€nĂ€. Varoituksen sanana, ettĂ€ tĂ€mĂ€ jÀÀ todella paljon auki – tĂ€mĂ€ on nimittĂ€in hiukan kirjan loppukohtaus -tyylinen, enkĂ€ itsekÀÀn oikeastaan tiedĂ€ mistĂ€ kaikki johtuu. On vain paljon helpompi kirjoittaa, kun ei tarvitse kĂ€yttÀÀ aivoja keksimÀÀn kaikkia supernerokkaita juttuja mistĂ€ mikĂ€kin tekstissĂ€ tapahtuva juttu johtuu :D


No, toivon kovasti, ettÀ tykkÀÀtte ja ette unohda, ettÀ mielipiteen voi aina kertoa kommenteissa :D <3



Sanat jotka muistan aina


Kun katseemme kohtaavat, huomaan ettei sitÀ samaa lÀmpöÀ voi nÀhdÀ Lukasin kasvoilla. Ne ovat kuin kovettuneet, kylmentyneet, enkÀ nÀe pienintÀkÀÀn pilkahdusta vÀlityksestÀ, ystÀvyydestÀ tai jostakin suuresta siteestÀ vÀlillÀmme. Ja nyt vasta tajuan, miten sen oikeasti huomasi katseesta.


Lukasia ei voisi vÀhempÀÀ kiinnostaa, kun astun askeleen kohti reunaa. TiedÀn, ettÀ minun pitÀÀ tehdÀ tÀmÀ. TiedÀn myös, ettÀ jos mokaan, saatan kuolla. Entinen Lukas olisi huolissaan minusta, mutta nykyÀÀn hÀn seisoo reunan toisella puolella ja on valmis taistelemaan kanssani.


HĂ€n on… pahis. En osaa sisĂ€istÀÀ sitĂ€ vielĂ€kÀÀn. HĂ€n on se, jonka hĂ€n olisi vienyt pois luotani vielĂ€ vĂ€hĂ€n aikaa sitten. HĂ€n on se, joksi ei ikinĂ€ olisi halunnut tulla, mutta joskus se vain tapahtuu, enkĂ€ minĂ€ tai Flora tai kukaan, edes ihailemani, hyvin taikaansa kĂ€yttĂ€vĂ€t saa sille mitÀÀn.


Joskus minusta vain tuntuu, ettÀ minulla ei ole enÀÀ mitÀÀn. Ainakin yksi suuri osa elÀmÀstÀni, omasta rakennuksestani pÀÀni sisÀllÀ on hÀvinnyt tÀysin samaan aikaan, kun hÀn astui siitÀ kirotusta ovesta niin sanotulle pimeÀlle puolelle. Tekisin mitÀ vain, ettÀ saisin hÀnet takaisin, vaikka peruuttaa ajassa taaksepÀin ja vaarantaa samalla koko maailman.


Vain hÀnen vuokseen.


Nyt vasta, kun olen kÀymÀssÀ Lukasia vastaan SyvÀn kuilun reunalla, tajuan kuinka tÀrkeÀ hÀn oli minulle. Juuri nyt, kun olen astumassa kuilun ylle, mahdollisuutena kuolema, jonka hÀn aiheuttaa.


Muistoja alkaa virrata. Ensitapaamisemme – törmĂ€ys keskellĂ€ luokkahuonetta. Se kun yhdessĂ€ löysimme maailman, johon yhdessĂ€ matkasimme. Kun aloimme ymmĂ€rtÀÀ toisiamme paremmin. Vietimme melkeinpĂ€ kaiken aikamme toistemme seurassa, emmekĂ€ olisi koskaan antaneet mitÀÀn pahaa tapahtua toisillemme. Mutta Lukasista tuli sellainen, mikĂ€ hĂ€nestĂ€ tuli, koska minĂ€ en estĂ€nyt hĂ€ntĂ€ lĂ€htemĂ€stĂ€.


Kyyneleet alkavat virtaamaan poskillani vuolaana jokena. Purskahdan kunnolla itkuun ja kaadun SyvĂ€n kuilun reunalle. En halua taistella hĂ€nen kanssaan, mutta en ikinĂ€ anna hĂ€nen ottaa maailmaa valtaansa. Haluan vain pois tĂ€stĂ€ tilanteesta. Haluan halata isÀÀ, Ă€itiĂ€ ja Lenaa, kuulla, ettĂ€ kaikki on hyvin – ja kaikista eniten haluaisin taas Lukasin.


Katson Lukasia. HÀnen kasvonsa ovat kaukaa katsottuna samanlaiset kuin aina ennenkin, vaikka lÀheltÀ ne ovat ihan eri kasvot. Se antaa minulle voimaa. MinÀ en ikinÀ satuta Lukasia, ja vÀkivallattomuus tekee minusta vahvan. En ikinÀ satuta ketÀÀn, ja sen takia olen vahva.


Nousen ylös ja pyyhin kyyneleet kasvoiltani. Nyt minun pitÀÀ keskittyĂ€ joka aistillani vain siihen, ettĂ€ pÀÀsisin nousemaan. Astun askeleen kohti SyvĂ€n kuilun reunaa, toisen ja olen pian ihan reunalla. HyppÀÀn, ja…


…putoan. SyvĂ€lle SyvĂ€n kuilun loputtomaan pimeyteen ja tyhjyyteen.


Kirkaisen kovaa. Putoan, putoan, putoan. Paniikki syttyy ja kasvaa niin suureksi, etten pysty enÀÀ nousemaan lentoon, vaikka kuinka yritÀn koko ajan. HÀtÀisesti. HysteerisenÀ. En saa paniikkia hÀlvenemÀÀn, ja pian taivas nÀkyy vain kapeana valosuikaleena pitkÀn matkan pÀÀssÀ.


Huudan kovaa ja niin pitkÀÀn, ettÀ keuhkoistani lÀhtee kaikki ilma.


MitÀ vÀliÀ, kun kerran kuolen kohta? kysyn itseltÀni.


Suljen silmÀni ja luovutan. En enÀÀ yritÀ nousta ylös, sillÀ tiedÀn ettei se onnistu tÀssÀ tilanteessa. HyvÀksyn sen, ettÀ loppuni on koittanut, vaikka olen yrittÀnyt koko ajan taistella sitÀ vastaan.


Olen jo syventynyt nÀihin ajatuksiin, kun kuulen jonkun tulevan ylhÀÀltÀ pÀin. Tajuan samalla, etten ole vielÀ osunut pohjaan. Tosiaan, SyvÀ kuilu on nimensÀ mukaisesti syvÀ.


MitĂ€ nyt? Ei minun enÀÀ pitĂ€nyt alkaa pohtimaan asioita. Putoan edelleen, ja tajuan ettei kuilun pohja – vaikka kuinka syvĂ€ SyvĂ€ kuilu onkin – voi olla enÀÀ kovin kaukana. EipĂ€ siis enÀÀ elinaikaa kuin sekunteja.


Mutta joku tarttuu minuun kiinni. Kuka se voi olla? Lukas on vain iloinen, sillÀ hÀn on voittanut jo tekemÀttÀ mitÀÀn. Ei hÀn lÀhtisi minua pelastamaan, sillÀ hÀn on muuttunut.


EikÀ kukaan muu ollut kuilulla.


Mutta se joku on alkanut kuljettaa minua ylös. Avaan silmÀni ja meinaan pudota takaisin, sillÀ se oikeasti on Lukas. En voi erehtyÀ hÀnen isosta kiharatukastaan.


Miten? MitĂ€ tapahtui? Miksi…?


“Lukas!” huudan. “Lukas, mitĂ€ sinĂ€ teet?”


“Pelastan sinut”, hĂ€n huutaa takaisin, mutta en kuule samaa kylmÀÀ sĂ€vyĂ€ kuin aikaisemmin.


“MIKSI?”


Ei vastausta.


Katson ylös ja huomaan kun kuilun suu lÀhenee koko ajan, ja vapaus, elÀmÀni, maailma on vielÀ edessÀ. Valo kasvaa koko ajan. Pian Lukas ja minÀ olemme jo kuilun suun ylÀpuolella ja laskeudumme sille puolelle, jolla Lukas seisoi ennen kuin putosin.


VedÀn syvÀÀn henkeÀ. Sitten toisen kerran. Raikasta ilmaa. Ei tunkkaista kuten kuilussa.


Sitten katsahdan Lukasiin. HÀn nÀyttÀÀ olevan sekavien tunteiden keskellÀ. Huudahdan hÀnelle:

“Kiitos!”


“Mene piiloon. Juokse pois. ÄkkiĂ€, jonnekin tuonne metsÀÀn”, hĂ€n sanoo minulle. “Mene ennen kuin he tulevat…”


“En kyllĂ€ mene! Minun pitÀÀ kuulla, miksi –”


“Ei, oikeasti, he tulevat pian! Sinun pitÀÀ oikeasti lĂ€hteĂ€!” Lukas huutaa.


“Mutta ketkĂ€ tulevat?”


“Ei ole aikaa selittÀÀ… Mene!” Lukas sanoo ja huitoo hĂ€tĂ€isenĂ€ kohti metsÀÀ. Olen nĂ€kevinĂ€ni kyyneleen tipahtavan hĂ€nen poskelleen. “Mene”, hĂ€n sanoo hiljaa. “Oikeasti.”


MinÀ kÀÀnnyn kohti lÀheistÀ metsÀÀ.


“Juokse jonnekin piiloon”, Lukas sanoo, jonka jĂ€lkeen hĂ€n nĂ€yttÀÀ tuntevan jotakin. “ÄkkiĂ€! Nopeasti!” hĂ€n huudahtaa hĂ€tÀÀntyneenĂ€.


MinÀ lÀhden juoksemaan kohti metsÀÀ, ja kun olen pÀÀssyt sinne, seuraan puiden takaa, miten kaksi pitkÀÀ hahmoa kÀvelevÀt lyhyen Lukasin eteen. He tekevÀt jotakin, ja kuulen vaimeana Lukasin ÀÀnen, kun hÀn sanoo:

“Luna on tippunut kuiluun.”


Se saa minut vÀrÀhtÀmÀÀn. En edes tiedÀ miksi, mutta jokin hÀnen ÀÀneensÀ palanneessa kylmÀssÀ sÀvyssÀ on jotakin niin karmeaa.


Kuulen matalaa murahtelua, jota pÀÀstelevĂ€t mitĂ€ todennĂ€köisimmin ne kaksi pitkÀÀ hahmoa. Minua inhottaa – he ovat varmaankin sitĂ€ porukkaa, joka minua vihaa.


Pian huomaan, ettÀ jotakin tapahtuu. Ne hahmot tekevÀt jotain Lukasille, joka kaatuu maahan. Joudun pakokauhun valtaan, kun hahmot lÀhtevÀt kÀvelemÀÀn metsÀn reunaa, juuri sinne suuntaan, jossa minÀ olen. He ovat jotenkin saaneet olinpaikkani selville!


LÀhden juoksemaan syvemmÀlle metsÀÀn, vaikka minun tekisi mieli palata Lukasin luokse katsomaan, mitÀ hÀnelle kÀvi. TÀssÀ kuitenkin on sellainen pulma, ettÀ jos tekisin niin, luultavasti kuolisin.


Kompastun puun juureen ja kaadun. En voi pidÀtellÀ kirkaisua, sillÀ jalkani vÀÀntyi ja kipu on kova. Takerrun lÀhimmÀiseen puuhun ja hengitÀn syvÀÀn, vÀrisevÀsti. En saa noustua ylös, sillÀ jalkani on niin kipeÀ.


PitkÀt hahmot löytÀvÀt minut pian, ja murahtelevat jotakin keskenÀÀn. Hyvin inhottavaa. Kummallakin on musta huppu pÀÀssÀ, joten en voi erottaa heidÀn kasvojaan.


Pian kummatkin tÀhtÀÀvÀt minua joillakin epÀmÀÀrÀisillÀ kepeillÀ. Alan tuntemaan suurta vihaa. Miksi? Miksi ihmeessÀ he yrittÀvÀt tappaa minua, kun en ole tehnyt mitÀÀn?!


Puristan puuta tiukemmin ja suljen silmÀni tiukasti kiinni. SiinÀ hetkessÀ tunnen nousevani ilmaan. Ei se mitÀÀn auta, sillÀ en onnistu vielÀ nousemaan kauhean korkealle.


Ja vÀÀrin meni sekin. Kun kuulen kovan pamauksen ja nÀen sekunnin murto-osan ajan jonkin tulevan hirveÀllÀ vauhdilla ulos toisen pitkÀn hahmon kepistÀ suoraan minua kohti, singahdan vielÀ ylemmÀs, melkein puiden latvaan asti.


Saan kyllÀ liikuttua paikallani, mutta en mihinkÀÀn suuntaan. En tiedÀ, miten pÀÀsen tÀÀltÀ pois, ja alan taas pelkÀÀmÀÀn. KyllÀ he saavat keppiaseillaan minua tÀnnekin ammuttua. Kun kuulen taas kovan pamauksen, kÀteni ojentuvat salamannopeasti, ja sinkoavat jonkinlaisia tulipalloja.


Ne eivĂ€t lennĂ€ ihan maahan asti, mutta molemmat huppupĂ€iset, pitkĂ€t hahmot kaatuvat maahan. Tapoinko heidĂ€t? En todellakaan ole koskaan ikinĂ€ halunnut tappaa ketÀÀn. Samassa alan laskeutumaan maata kohti…


Hypin yhdellÀ jalalla huppuhahmojen luokse ja kokeilen, hengittÀvÀtkö he. Onneksi kyllÀ, mutta en kÀsitÀ mikÀ heidÀt kaatoi maahan. He eivÀt kuitenkaan nÀytÀ olevan tajuissaan.


Sitten saan ajateltua Lukasia. LĂ€hden kĂ€velemÀÀn vaivalloisesti, toinen jalka kipeĂ€nĂ€ kohti Lukasia. MitĂ€ hĂ€nelle tapahtui? Miksi hĂ€n pelasti minut? MitĂ€…?


Jatkan matkaani, kunnes tulen sinne, missÀ Lukas makaa maassa tÀristen. Rojahdan hÀnen vierelleen ja kysyn tÀrisevÀllÀ ÀÀnellÀ:

“MitĂ€ he tekivĂ€t?”


Lukas yrittÀÀ selvÀsti sanoa jotakin, mutta hÀn ei saa puhuttua. HÀn vaikuttaa huonovointiselta. Minulle tulee paha aavistus.


HĂ€nen ruskeat silmĂ€nsĂ€ katsovat heikkoina suoraan minun kirkkaansinisiin silmiini. Minun tekisi mieli kirkua. MITÄ HE TEKIVÄT LUKASILLE?


HĂ€nellĂ€ on vahvat piirteet ja tosi kihara tukka. PitkĂ€t ripset, tummat kulmat… joista toinen oli aina hiukan korkeammalla kuin toinen kun hĂ€n katsoi minuun.


“Lukas, mitĂ€ he tekivĂ€t sinulle?” sanon ja ÀÀneni vĂ€rĂ€htÀÀ.


Lukas yrittÀÀ taas sanoa jotakin. HĂ€n ei onnistu muuta kuin pÀÀstĂ€mÀÀn jonkinlaisen kĂ€hĂ€hdyksen. Alan hengittĂ€mÀÀn hysteerisesti. MitĂ€ jos hĂ€n…?


Lukas katsoo suoraan minua silmiin. Sitten hÀn saa jotakin sanotuksi, ja minun pitÀÀ pinnistellÀ saadakseni selvÀÀ. Tajuan kuitenkin, mitÀ hÀn sanoo:

“Luna, olenko koskaan kertonut sinulle, kuinka kaunis olet?”


Purskahdan taas itkuun. Kyyneleeni putoaa hÀnen poskelleen, ja silloin hÀnen silmÀnsÀ sulkeutuvat. Hengitys lakkaa, enkÀ pysty muuta kuin tuijottamaan hÀntÀ.


Kuinka vihaan niitÀ huppupÀisiÀ hahmoja. He tekivÀt jotakin Lukasille, pojalle joka pelasti henkeni. Vihaan maailman julmuutta. Vihaan kuinka ihmiset vain hyvÀksyvÀt sen.


Lukasin viimeiset sanat pyörivÀt pÀÀssÀni. Sanat jotka muistan aina.

Toivon ettÀ hÀn kuulisi, mutta ei kuule.


“Minun olisi pitĂ€nyt kertoa, kuinka paljon merkitset minulle.” 

Kommentit

  1. Mun mielestĂ€ aivan ihana tarina 💗 Todellakin sopisi jonkun kirjan loppukohtaukseksi. MĂ€ olin kommentoimassa, ettĂ€ vĂ€hĂ€n sekava osittain, mutta joo sitten mĂ€ muistin ettei tĂ€tĂ€ edes ole tarkoitettu sellaiseksi avoimeksi. Jos siis tĂ€mĂ€ olisi kirja, niin varmasti viisi tĂ€hteĂ€ antaisin đŸ’«❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja9.4.23

      Kiitos 💖 MĂ€ en nyt osaa oikein muuta sanoa kuin kiitoskiitoskiitoskiitoskiitos ja KIITOS! đŸ˜­đŸ©”

      Poista
  2. ErÀs lukija...10.4.23

    MĂ€ en kestĂ€... yleensĂ€ mĂ€ tykkÀÀn enemmĂ€n onnellisista lopuista, mutta vaikka tÀÀ sĂ€rki mun sydĂ€men palasiksi - mĂ€ rakastin tĂ€tĂ€! 😭 EhkĂ€ tÀÀ nĂ€in jÀÀ aika paljon auki, mutta kirjan lopussa toimisi varmasti hyvin. Sekava, mutta loistava! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja10.4.23

      Voi kiitos! 💖😭

      Poista
  3. Voi ei voi ei tÀÀ on ihanaihanaihana 😭😭💜 Arvaa mitĂ€.. Mun Q&A:ssa on kysymys mikĂ€ on paras tarina missĂ€ vaan blogissa. TÀÀ pÀÀsee sinne. Sen verran mĂ€ pystyn sanoa. Oikeesti mĂ€ rakastan tĂ€tĂ€. MĂ€ en osaa.. Mul tuli kylmĂ€t vĂ€reet tos lopussa :00 Siis aivan ihana <333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja10.4.23

      KIITOS! Kiitos ihan liian monta kertaa <3. Kiitoskiitoskiitoskiitos KIITOS, mÀ meinaan alkaa itkemÀÀn tÀÀllÀ <33

      Poista
  4. SÄ MUISTAT MITÄ MÄ KOMMENTOIN SIELLÄ PAIKASSA U KNOW MUTTA NYT EI MENNÄ NIIHIN.

    Rakastan tĂ€tĂ€, Ă€lĂ€ muusta vĂ€litĂ€ ❤️❤️

    VastaaPoista
  5. Olivia2.8.23

    Friends to enemies to lovers :DD TÀssÀ on vÀhÀn samoja viboja kuin mun vanhassa tekstissÀ VÀÀrÀllÀ puolella, jonka mÀ just luin uudelleen - ja öö se on niin huono?? Sun teksti on kyllÀ paljon parempi :D Kursivoituja sanoja on aika reippaasti, ja jos tÀn oli tarkoitus olla kirjan loppu, pÀÀhenkilö on kyllÀ vÀhÀn pihalla asioista. Ois ehkÀ voinut olla jotain viittauksia menneisyyden tapahtumiin, vaikka sit sellaisia, joita me ei ihan tÀysin tajuttaisi. Mut aika hyvÀ silti :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja2.8.23

      Eeeeeeei mikÀÀm mun teksti voi olla parempi kuin VÀÀrĂ€llĂ€ puolella, se on upea taideteos :D *kĂ€y vilkaisemassa tekstiĂ€ ja kursivoidut sanat hyppÀÀ silmille* No mutta joo, kiitos sekĂ€ kritiikistĂ€ ettĂ€ positiivisesta palautteesta đŸ©”

      Poista

LÀhetÀ kommentti

Hei, kommentoi ihmeessĂ€ – se tekee aina hyvĂ€n mielen oli kommentti sitten positiivinen tai negatiivinen. Jeps, negatiivista palautetta saa myös tietysti antaa, mutta toivon, ettĂ€ se ilmaistaisiin sitten asiallisesti ;) Kommenttejahan on tosi monenlaisia; ei pelkĂ€stÀÀn positiivisia tai negatiivisia. Se voi olla ihan vaan joku yksi sana, tai sitten pitkĂ€, paksun kirjan pituinen kommentti, jossa kerrotaan kaikki mahdollinen tekstistĂ€. ;) Kaikki kelpaa, ja ainahan voi myös jĂ€ttÀÀ kommentoimatta. :D

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

KesÀ 2023 || Kuulumisia!

iltasatu

VA:n linkinvaihtolaiset