Q&A - vastaukset



Heips, ja tervetuloa lukemaan Q&A:ta! đŸ‘œđŸ’™


Kiitos ihan SUPERPALJON kaikille kysymysten lĂ€hettĂ€jille! <3 En ole ihan kaikkiin vastannut, mutta suurin osa kysymyksistĂ€nne tĂ€ssĂ€ postauksessa on, ja tietenkin vastaukseni! đŸ˜€


Ja hei, arvatkaa mitÀ olen huomannut! Viljan ajatuksilla on jo yli 4000 nÀyttökertaa, joten sovitaan yhdessÀ, ettÀ tÀmÀ on spesiaali. ;)


Kommentteja otetaan vastaan, joten laittakaa ihmeessĂ€ sellaisia! ;) 


TÀssÀ on nyt vastaukset teille, joten olkaapa hyvÀt! ;)




Q&A – vastaukset


… 


 MikĂ€ on lempipostauksesi Tarina-Akatemiasta?


Hmm… Vaikea sanoa. Varmaankin Sumu jĂ€rven yllĂ€, sillĂ€ se on niin taitavasti kirjoitettu! :D 




Kumpi mieluummin rokki vai poppi?


Mun vastaukseni tĂ€hĂ€n on rokki. ;) En kauheasti tykkÀÀ popmusiikista, paitsi joistain tietyistĂ€. Mutta rokki vie kyllĂ€ voiton. Se on ihanaa musiikkia! 



Kumpi on kivempaa Àidinkieli vai matikka?


Mun mielestĂ€ Ă€idinkieli, koska se on… Kivaa! :D Varsinkin jos tulee kirjoitustehtĂ€viĂ€ – sattuneesta syystĂ€. Ja matikasta en oikein tykkÀÀ, joten senkin takia Ă€idinkieli. :)




Jos saisit kolme toivetta mitÀ toivoisit?


TĂ€mĂ€ onkin mielenkiintoinen ja hyvĂ€ kysymys. Varmaankin ihan ensimmĂ€inen toiveeni olisi maailmanrauha. Toinen ettĂ€ unelmani toteutuisivat ja kolmas ettĂ€ rasismi ja syrjintĂ€ katoaisivat maailmasta. 



Harry Potter vai Soturikissat?


Ehdottomasti Harry Potter, se on parempi. Soturikissat taas ei ole niin mun makuun… :)


 

Jos saisit matkustaa ihan mihin vaan ihan kenen kaa, mihin menisit ja kenen kanssa?


Menisin varmaankin Islantiin, koska olen aina halunnut sinne. Olisi mahtavaa nĂ€hdĂ€ kaiken maailman tulivuoria ja geysirejĂ€! Mutta kenen kanssa…? Itse asiassa sukulaisteni kanssa varmaan! Tai sitten muutaman kaverini. :)



Jos sun pitÀis valita ajassa eteenpÀin tai ajassa taaksepÀin, kumman valitsisit?


TĂ€mĂ€ onkin erittĂ€in hyvĂ€ kysymys, sillĂ€ tÀÀ on tosi hankala! :D Varmaan kuitenkin ajassa eteenpĂ€in, sillĂ€ mĂ€ olen jo kokenut kaiken ennen tapahtuneen. Ja vaikka joskus ikĂ€vöinkin jotain ennen tapahtunutta, haluan silti jatkaa elĂ€mÀÀ.  ;)



Jos saisit pÀÀttÀÀ yhden asian, mikÀ olisi elÀmÀssÀsi toisin?


MÀ olen todella tyytyvÀinen tÀmÀnhetkiseen elÀmÀÀni, mutta ehkÀ valitsisin sen, ettÀ saisin vÀhÀn paremmin unen, koska on raivostuttavaa valvoa sÀngyssÀ vÀsyneenÀ, eikÀ sitten edes saa unta! Joten se on vastaukseni. :D



Kerro joku tulevaisuuden unelmasi, minkÀ haluaisit EHDOTTOMASTI toteutuvan


MÀ TODELLAKIN haluan muusikoksi, joten sen valitsen! ;) Muusikkona oleminen on varmaan suurin toiveeni, mutta myös nÀytteleminen jossain leffassa/nÀytelmÀssÀ ja kirjan julkaisu. Mutta muusikon ura silti. ;)



Kuinka vanhana opit lukemaan ja kirjoittamaan?


No mĂ€ taisin oppia lukemaan joskus neljĂ€- viisivuotiaana, kun Ă€itini kirjoitti sanoja paperille. Muistan, ettĂ€ sakset oli hankala sana lukea. :D Mutta paremmin mĂ€ opin lukemaan varmaankin sitten eskarissa. Ja kirjoittamaan… Joskus viisi- kuusivuotiaana varmaan. sellaisia pieniĂ€ pĂ€tkiĂ€ tai jotain… En ole ihan varma. Toivottavasti tĂ€mĂ€ vastaus kelpaa! :D



MitÀ ystÀvÀt sinulle merkitsevÀt?


PidĂ€n paljon kavereiden kanssa olosta, huonoista vitseistĂ€ ja ylipÀÀtÀÀn juttelemisesta, joten ystĂ€vĂ€t ovat tĂ€rkeitĂ€! 



MinkÀ tarinablogin löysit ensimmÀisenÀ, ja milloin?


Itse asiassa testimadon kautta löysin Tarinaplaneetan, sitĂ€ seurailin aina vĂ€lillĂ€. Ja varmaan joskus marraskuun loppupuolella tai talvella… En ole ihan varma. Sitten taisin löytÀÀ enemmĂ€n nĂ€itĂ€ tarinablogeja, ja aloin pikkuhiljaa lueskella niitĂ€, ja nyt minulla on kunnia pitÀÀ itsekin sellaista. :) Olen aika kauan kuitenkin ollut tarinablogien seuraajia, mutta nykyÀÀn luen aktiivisemmin. ;)



Oletko ilta- vai aamuvirkku?


Olen iltavirkku, mutta tykkÀÀn enemmÀn aamulla herÀÀmisestÀ, niin kuin jo mainitsinkin faktoissa. ;)



Jos saisit poistaa yhden asian maailmasta, mikÀ se olisi?


MĂ€ haluaisin poistaa aika montakin asiaa maailmasta; sodat, rasismi, syrjintĂ€… Sanotaan kuitenkin sodat. 



Kuvaile luonnettasi kolmella sanalla


TĂ€mĂ€ onkin vaikeaa… Sanotaan vaikka outo, vahvamielipiteinen (sovitaan yhdessĂ€, ettĂ€ se on sana…) ja oikeudenmukainen. 



Miten tykkÀÀt pukeutua?


Voi kuule, monella tavalla. VĂ€lillĂ€ vaatteeni ovat sellaisia… HevityylisiĂ€ ja vĂ€lillĂ€ ihan tavallisia ja… Siis todella monella tavalla, koska pidĂ€n erityylisistĂ€ vaatteista ja vaatteista ylipÀÀtÀÀn. :) 



Omasta mielestÀsi paras teksti blogissasi?


Oikeastaan mielestĂ€ni onnistunein on Viimeinen naurunhelĂ€hdys. Olin siihen jo kirjoitusvaiheessa tyytyvĂ€inen, mutta oikeastaan Kaukaiset valot on myös onnistunut mielestĂ€ni, muttaa… Sanotaan Viimeinen naurunhelĂ€hdys.

Ja jos kiinnostaa, kirjoitin Kaukaiset valot bussissa keskellÀ yötÀ. :D



Onko sinulla/perheellÀsi lemmikkiÀ? Jos on, niin minkÀlainen, ja jos ei, haluaisitko lemmikin, minkÀ?


TĂ€llĂ€ hetkellĂ€ meillĂ€ ei ole lemmikkiĂ€, mutta haluaisin ehdottomasti koiran, ja sellainen luultavasti on jossain vaiheessa myös tulossa. ;) 




Kolme hyvÀÀ ja kolme huonoa asiaa koulussa?


HyvÀt asiat: NÀkee paljon kavereita, on tietty rytmi ja arki rullaa. :)

Huonot asiat: LĂ€ksyt, kokeet ja joskus hermoileminen. :(



MistÀ lÀhti ajatus blogin perustamiseen? Miten löysit blogiyhteisön/kenen blogia luit ensimmÀisenÀ?


TĂ€mĂ€ onkin hauska kysymys! Testimadon kautta. Kerroinkin jo. SieltĂ€ löysin ihan ekaksi… Tarinaplaneetan! :) Sitten alkoi kertyĂ€ lisÀÀ blogeja, ja mietin aina ettĂ€ olisi mukavaa pitÀÀ itsekin sellaista. PitkÀÀn seurailin blogeja, mutta sitten yhtenĂ€ kesĂ€iltana tuli puhetta blogeista, minĂ€ siis kerroin niistĂ€ ja isĂ€ni ehdotti ettĂ€ voisin itsekin pitÀÀ sellaista! Ja innostuin paljon – eikĂ€ kauaa mennyt kun blogini jo luotiin! ;)



MikÀ on mielestÀsi paras postaus blogistasi? EntÀ huonoin?


MĂ€ keksin molemmat. Parhaan sanoinkin jo – Viimeinen naurunhelĂ€hdys. Huonoin on omasta mielestĂ€ni KukkaniityllĂ€, koska se on… En tiedĂ€. En vain jotenkin pidĂ€ siitĂ€… Myös Olisi ihanaa… ei ole omasta mielestĂ€ni kovin onnistunut, koska se on ensimmĂ€isiĂ€ tÀÀllĂ€ blogissa, mutta sanotaan silti KukkaniityllĂ€. 



Jos saisit kieltÀÀ jonkun musiikkigenren maailmasta, mikÀ se olisi?


Sori nyt vaan kaikille, jotka pitĂ€vĂ€t tĂ€stĂ€ genrestĂ€, mutta… Rap.



Uskotko horoskooppeihin?


Ei, en usko horoskooppeihin. :)



KesÀ vai talvi?


Ehdottomasti MOLEMMAT! Ne ovat ihania vuodenaikoja, niin kuin kaikki. ;) Talvessa ihanaa on se, kun on kylmĂ€ ja tietty tunnelma… PimeÀÀ ja lunta maassa. Ja voi lasketella! Ihanaa! KesĂ€ssĂ€ pidĂ€n ainakin siitĂ€, ettĂ€ saa uida, ja ettĂ€ on tietty tunnelma. Myös lĂ€mpö ja sellainen on ihanaa. (Paitsi nyt, kun olen jo totaalisen kyllĂ€stynyt kesÀÀn…)



MikÀ on lempijuomasi?


TĂ€ssĂ€ tulee nyt kolme: maito, koska se on hyvÀÀ varsinkin kylmĂ€nĂ€. Vesi, koska se on raikasta ja tĂ€ydellistĂ€ janoon. Ja limsa, koska se on HYVÄÄ. 



MikÀ on paras koirarotu?


TĂ€ssĂ€ tulee nyt pitkĂ€ liuta: novascotiannoutaja, sheltti, collie, australianpaimenkoira, saksanpaimenkoira, bordercollie, bretoni, corgi… NiitĂ€ on paljon, mutta nuo nyt tulivat ekana mieleen.



Vasen vai oikea?


Oikea, koska oon oikeakÀtinen. :D



Kirjoittaminen vai lukeminen? 


Öööö… Voi ei. Noooh… Ömm… Hmm… Aa, eikun… Ei. Sittenkin…


Tulos on valmiina, mutta ero nĂ€iden kahden ihanan harrastuksen vĂ€lillĂ€ on NIIIIIIN supersupersuperpieni, ettĂ€ haluan painottaa sen oikein tĂ€hĂ€n alkuun, mutta… Kirjoittaminen. Sitten perustelut (koska totta kai minĂ€ perustelen vastaukseni): rakastan lukemistakin todella paljon, mutta kirjoittaessa saa luoda itse omia tarinoita ja tekstejĂ€… Ja se on todella kivaa. Minulle se ‘luominen’ on todella tĂ€rkeÀÀ. 



Haluaisitko aikuisena asua kerros-, rivi- vai omakotitalossa? Vai jossain muussa? Miksi?


TĂ€mĂ€ onkin mielenkiintoinen kysymys! Ja vastaukseni tĂ€hĂ€n on omakotitalossa. Ja siksi, ettĂ€ kerrostalossa en todellakaan haluaisi asua, koska pitĂ€isi ottaa huomioon alempana ja ylempĂ€nĂ€ asuvat ihmiset, eikĂ€ voisi esim. pitÀÀ hirveÀÀ meteliĂ€ yms. EnkĂ€ haluaisi myöskÀÀn rivitalossa asua, koska… Myös seinĂ€n toisella puolella asuvat ihmiset pitĂ€isi ottaa huomioon, ja omakotitalo on nyt vain paljon kivempi ja voisin kuvitella asuvani sellaisessa! 



Millainen huoneesi on?


Hmm… Usein siellĂ€ on vaatteita pitkin lattiaa, mutta joskus se on siisti. (Itse tykkÀÀn paljon enemmĂ€n kun se on siisti, mutta tosiasia on, ettĂ€ se on usein myös sotkuinen.) Ikkunan edessĂ€ on sĂ€hköpiano ja sĂ€nkyni pÀÀssĂ€ harmooni. Sitten iso hylly sĂ€nkyĂ€ vastapÀÀtĂ€ olevalla seinĂ€llĂ€ ja siinĂ€ lepÀÀvĂ€t kirjani ja vĂ€hĂ€n muuta. Samalla seinĂ€llĂ€ on myös vihreĂ€ nojatuoli. Totta kai vaatekaappi, jossa ovat tietenkin vaatteeni… Ei mitenkÀÀn sen kummempi huone, mutta viihdyn siellĂ€! :)



Haluaisitko asua jossain muualla kuin nyt asut? Miksi?


Itse asiassa olen todella tyytyvĂ€inen tĂ€mĂ€n hetkiseen taloon ja sen sijaintiin, joten en. :) TykkÀÀn asustella tÀÀllĂ€ maalla rauhan keskellĂ€! ;)  



Kauanko mietit blogin aloittamista, ennen kuin sitten loit sen?


En kyllĂ€ pitkÀÀ aikaa, siinĂ€ taisi mennĂ€ vĂ€hĂ€n alle viikko. Unelmani (jonka en tosin kuvitellut toteutuvan) oli itsekin blogin pitĂ€minen, ja usein ajattelinkin pitĂ€vĂ€ni blogia. :D Niin kuin jo kerroin, isĂ€ sitĂ€ lopulta ehdotti, joten kiitos hĂ€nelle! :D  



Haluaisitko tehdÀ uuden eriaiheisen blogin?


Itse asiassa en, sillÀ blogini on Viljan ajatuksia, eli aihepiirit ovat suuret. TÀnne laitan kaikkea mitÀ ikinÀ tulee mieleen, mihin aiheeseen tahansa liittyen! Tarinat ovat kuitenkin se pÀÀaihe, joten niitÀ tulee eniten!



MitÀ vinkkejÀ antaisit aloittelevalle blogaajalle?


Ole ystĂ€vĂ€llinen toisille, pidĂ€ blogisi mukavana paikkana! Jos kyseessĂ€ on tarinablogi tai sellainen, jossa julkaistaan myös tarinoita, julkaise rohkeasti omia kirjoituksiasi ja kirjoita mistĂ€ tahansa haluamastasi aiheesta ujostelematta! Jos taas joku muu blogi, niin julkaise vain oman tyylisiĂ€ tekstejĂ€ rohkeasti ja ole oma itsesi! 



MinkÀlaisesta musiikista pidÀt?


Voi, monenlaisesta. Popmusiikkia kuitenkin kuuntelen todella vÀhÀn, ja popmusiikilla tarkoitan sellaisia artisteja, jotka ovat tÀllÀ hetkellÀ nuorison ja luultavasti usean teistÀ suosiossa. TÀmÀn sanon siksi, ettÀ monenlainen musiikki on suosittua, eli voisi sanoa popiksi. Itse tykkÀÀn rockista, metallista, ambientista ja 80-90-luvun musiikista. ;)



MikĂ€ on lempipostauksesi Kauniita sanoja – Hertan tarinablogissa?


Hmm. Varmaankin Syvin salaisuuteni, koska sen tyyppisistÀ postauksista itse tykkÀÀn! :D



Omena vai banaani?


TĂ€mĂ€ onkin vaikea! :D Mutta sanotaan, omena, koska syön omenaa useammin kuin banaania. 



TykkÀÀtkö koulusta?


Voi kyllÀ minÀ tykkÀÀn! Joskus se saattaa vÀhÀsen tympiÀ, mutta jos pitÀisi valita arki tai loma, niin todellakin arki ja koulu! Myös viikonloput tuntuvat vielÀkin ihanammilta. :D



Oletko Testimadossa? Jos olet, oletko velho vai mato?


Ennen kÀvin siellÀ enemmÀn, mutta enÀÀ en niinkÀÀn. Mutta matona mÀ siellÀ. :)



Kuinka usein kÀyt tarinablogeissa?


Toodella usein. KÀyn myös joskus katsomassa, onko omaani tullut kommentteja. Ja joka pÀivÀ kÀyn blogit lÀpi ja toivon uutta postausta. :) Toki teen pÀivÀn aikana muutakin; olen koulussa, teen lÀksyt, soitan pianoa & harmoonia, luen kirjaa ja saatan kÀydÀ lenkillÀ. Kuitenkin blogit ovat osa pÀivÀÀni! ;)


Kommentit

  1. Ihana Q&A! MeissÀ oli aika paljon samanlaista mutta myös erilaista;)! Olen esimerkiksi siitÀ samaa mieltÀ ettÀ sodat pitÀisi poistaa maailmasta Ja me molemmat ollaan iltavirkkuja:D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3 Okei, hauskaa! :) Sodat todellakin pitÀisi poistaa, ja iltavirkkuja... :D Kiva ettÀ tykkÀsit Q&A:sta ja pÀÀtit kommentoida, koska, kommentteja on aina ihana saada! <3

      Poista
  2. Samaa mieltĂ€ Kisun kanssa, tĂ€mĂ€ oli ihana postaus! En tiennytkÀÀn, ettĂ€ pidĂ€t niin paljon tarinasta ”Syvin salaisuuteni”! Kiitos! 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Hertta! <3 Joo, Syvin salaisuuteni -tarinaa lukiessani kyllÀ hÀmmÀstyin, se on niin upea! Olepa hyvÀ vain! ;)

      Poista
  3. Olivia10.9.22

    Q&A:t ovat aina mielenkiintoisia! En vain ikinĂ€ tiedĂ€, mitĂ€ niihin voisi kommentoida... Vastailit hyvin? 😅 Joka tapauksessa tĂ€ssĂ€ oppi sinusta jonkin verran uutta, joten plussaa siitĂ€.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KyllÀ, tiedÀn erittÀin hyvin tuon tunteen. HyvÀ ettÀ vastailin hyvin, ja hyvÀ myös, ettÀ opit minusta uutta. ;)

      Poista

LÀhetÀ kommentti

Hei, kommentoi ihmeessĂ€ – se tekee aina hyvĂ€n mielen oli kommentti sitten positiivinen tai negatiivinen. Jeps, negatiivista palautetta saa myös tietysti antaa, mutta toivon, ettĂ€ se ilmaistaisiin sitten asiallisesti ;) Kommenttejahan on tosi monenlaisia; ei pelkĂ€stÀÀn positiivisia tai negatiivisia. Se voi olla ihan vaan joku yksi sana, tai sitten pitkĂ€, paksun kirjan pituinen kommentti, jossa kerrotaan kaikki mahdollinen tekstistĂ€. ;) Kaikki kelpaa, ja ainahan voi myös jĂ€ttÀÀ kommentoimatta. :D

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

KesÀ 2023 || Kuulumisia!

iltasatu

SĂ€rki taivaan