iltasatu

Heiiiiiiiiiiii!


Tänään hyvin outo tarina/tarinanpätkä :D Alkuhöpinöitä kirjoitan vaan siksi, että mainostan lisää Q&A:ta 😅 Kaikkiin postauksiin saa laittaa kysymyksiä :)


JA HEI: tää on 80. postaus, hahaaaaa 💛



iltasatu


hän ilmestyi siihen kun olin seitsemän ja aloin hahmottaa asioita. kun aloin pelkäämään enemmän. siinä hän oli, kanssani samanikäinen poika, joka tarttui käteeni ja hymyili. pelko kaikkosi mielestäni ja nukahdin onnellisena, kiitos sen kivan pojan joka tuli pelastamaan yöni.


ja siitä se kaikki vasta alkoi.


hän tuli siihen joka ilta. nukahdin aina hymy huulilleni hänen käsi omassani, enkä koskaan nähnyt painajaisia, koska tiesin aina pojan olevan vieressäni ja suojaavan minua kaikelta, mitä varjoissa vaani. sängyn alla, kaapin pimeissä nurkissa, ullakolla, ikkunan takana…


hän ei koskaan lähtenyt ennen nukahtamistani. aina aamulla hän kuitenkin oli kadonnut. en havahtunut koskaan yöllä siihen, että hänen kätensä irtosi omastani tai oven kolahdukseen tai mihinkään. nukuin vain kaiket yöt sikeästi ja heräsin aamulla täysin pirteänä, illan tapahtumat vain sumuisina mielikuvina jossain alitajunnan perukoilla.


hänen hymynsä ei koskaan pyyhkiytynyt pois huulilta. hän ilmestyi siihen hymy huulillaan, lähti siitä, hymy huulillaan…


poika kasvoi samaa vauhtia kuin minä. päätin että kun oli syntymäpäiväni, oli hänenkin. aina syntymäpäiväiltanani kuiskasin hänelle: hyvää syntymäpäivää. ja poika hymyili. vielä leveämmin, jos se vain oli mahdollista.


pojassa ei ollut oikein mitään muuta outoa kuin se, että joskus hän kuiskaili sanoja tai pidempiä lauseita eri kielillä. yhä vain hymy huulilla. ajattelin että hän lohdutti täältä käsin sängyissään vapisevia pelokkaita lapsia, jotka kaipasivat varmistusta siitä, ettei mikään vaaninut sängyn alla, kaapin pimeissä nurkissa tai ullakolla.


joskus kun joku oli satuttanut minua, hän silitti poskeani ja kuiskaili: ei hätää. olen aina puolellasi. hän varmisti, että vaivuin uneen onnellisena. hän piti minua hereillä kauniilla virneellään ja lukemalla lasten iltasatua, jos olin surullinen. niin kauan, että minun oli taas pakko hymyillä.


enkä koskaan ollut seuraavana päivänä väsynyt.


hän oli siinä vuosia. aina hymy huulillaan. aina rakastava ilme kasvoillaan. vaikka koko muu maailma olisi ollut minua vastaan, hän oli siinä ja pysyi kanssani.


kunnes yhtenä iltana hän käveli huoneeni ovesta sisään. hän ei ollut koskaan ennen ollut kävellyt sisään huoneeni ovesta. vain ilmestynyt.


oliko joku hätänä? oliko joku vaara? miksi hän tuli ovesta?


mutta hän yhä hymyili. hän tuli taas sänkyni viereen, kumartui kuiskaamaan korvaani sanat, joita en koskaan voi unohtaa.


vaara on nyt ohi.


sitten hän käveli takaisin ovelle, virnisti, sanoi: hyvää yötä ja lähti.


silti nukahdin taas hymy huulillani.

Kommentit

  1. Oi apua tää on niin ihana 😭 Niin. Ihana. 😭😭 Rakastan puuttuvia isoja kirjaimia, rakastan salaperäisyyttä ja rakastan koko tekstiä 😭

    VastaaPoista
  2. Okei mun mielestä ihana, mutta mä en päässyt tähän kunnolla sisälle. Se saattaa kyllä johtua ihan vain musta. Eli tavallaan teksti toimi, mutta se oli vaan lukemista eikä tässä ollut sitä koukkua. Mut mä tuun lukeen uudestaan huomenna ja ehkä rakastun 🩵

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja10.8.23

      Joo, mä ymmärrän mitä sä tarkotat. Kiitos silti kommentista <3 :)

      Poista
  3. Kirjoittelija11.8.23

    Tosi ihana ja nin kaunis!! Tähän sopii myös kivasti noi pienet kirjaimet, ihanaa kun keksit sen!🌙
    Hmm... jos pitäisi keksiä jotain negativistakin, niin tässä tunnettiin toistavan jotain sanomaa parikin kertaa, mutta voi myös olla, että mä vain kuvittelin sen tai jotain.😅
    Mutta siis, tosi ihana!🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelija11.8.23

      Oho, tuli pari virhettä!🤦‍♀️ Tarkoitin siis että tunnuttiin toistavan jotain samaa sanomaa.

      Poista
    2. Vilja11.8.23

      Kiitos paljon! 🩵 Jep, ja tän ei-muokattu versio on vain melkein koko ajan toistamista "hän vain oli siinä, katsoi ja hymyili.", joten hyvin siellä vieläkin voi olla joitain sellaisia kohtia 😅

      Poista
  4. Cecilia12.8.23

    Oi ihana iltasatu! 💕Tämä kolahti muhun erityisesti, rakastuin! Nuo puuttuvat isot kirjaimet tuo tähän just sitä oikeeta pehmeää tunnelmaa. Rakastan! 💜🥰💕🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja12.8.23

      Kiitos Cecilia, ihana että sä kommentoit tänne 💖 Ihana kommentti :)

      Poista
  5. Hyvä tarina. Hyvä idea. Ja Hyvä toteutus. Mutta en vain päässyt tämän tekstin sisälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja14.8.23

      Kiitos ja ei haittaa, aina ei pääse sisälle :) <3

      Poista
  6. Tää on ihana! 💙 Mulla ei oikeestaan ole muuta sanottavaa, mutta tykkään. 👍🏻💚

    VastaaPoista
  7. Kaunein kukka?

    Kumpi: eläisit vain 10-vuotiaaksi mutta onnellisena, vai eläisit 80-vuotiaaksi, mutta sulla olis ollut koko ajan vaikea masennus?

    Ihanin asia mikä sulle on sanottu koskaan?

    Tykkäätkö koruista?

    Milloin sun sisäinen introvertti herää henkiin?

    Oletko koskaan nauranut ääneen jotain tarinablogin tekstiä lukiessa?

    Mikä kouluaine on susta kaikkein turhin ja miksi?

    VastaaPoista
  8. Taivaanhehku16.8.23

    Tosi ihana, niin kuin kaikki on jo sanonut 💙 Ehkä joissain kohdissa saattoi vähän toistaa itseään, mutta silti tosi tosi ihana <3


    Lempikirja tai lempikirjat?

    Lempisitaatti?

    Jos pystyisit toteuttamaan yhden ja vain yhden unelmistasi, mikä se olisi?

    Oletko koskaan itkenyt lukiessasi jotain kirjaa tai tarinablogia?

    Millainen olet koulussa vs kotona? :D

    Mitä kirjaa luit viimeksi ja mitä kirjoitit viimeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja17.8.23

      Kiitos <3 Ihana kuulla että tykkäsit! Ja kiitos kysymyksistä :)

      Poista
  9. Olivia24.8.23

    Tää on... hmm. Mä kyllä tykkään tästä, mut odotin jonkinlaista kliimaksia. Rauhallinen loppu ei oikeen päättele tätä kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja25.8.23

      Mä tiedän, mutta se loppu oli tarkoituskin jättää sellaiseksi :D Mutta kiitos silti kommentista 🎶

      Poista
  10. Tää oli jotenkin… mä olisin voinut rakastaa tätä tosi paljon, mutta en ehkä rakastanut ihan niin paljon kuin voisin, mutta rakastin silti jonkin verran. Puuttuvat isot alkukirjaimet, salaperäisyys. Salaperäiset tekstit on kivoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joo ymmärrän, mutta kiva että rakastit silti vähän :D Ja jep, salaperäiset tekstit ON kivoja :))

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, kommentoi ihmeessä – se tekee aina hyvän mielen oli kommentti sitten positiivinen tai negatiivinen. Jeps, negatiivista palautetta saa myös tietysti antaa, mutta toivon, että se ilmaistaisiin sitten asiallisesti ;) Kommenttejahan on tosi monenlaisia; ei pelkästään positiivisia tai negatiivisia. Se voi olla ihan vaan joku yksi sana, tai sitten pitkä, paksun kirjan pituinen kommentti, jossa kerrotaan kaikki mahdollinen tekstistä. ;) Kaikki kelpaa, ja ainahan voi myös jättää kommentoimatta. :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä 2023 || Kuulumisia!

VA:n linkinvaihtolaiset