Joulu eri näkökulmista 2023


Tietysti te muistatte viime vuoden Joulu eri näkökulmista -postauksen? Ettekö vaan? :D Ai ettekö… No… tässä on linkki sinne jos haluatte käydä lukemassa…

Joo, ajattelin siis että siitä tulis vähän niinku VA:n jouluspesiaali myös tänä vuonna ja ehkä muinakin, koska ite ainakin tykkäsin siitä ideasta, vaikka nyt itse sanonkin 😂 Ette siis varmaan ylläty, että tuossa kohta nenänne edessä on kolme eri näkökulmista kirjoitettua joukutekstiä 🙃


Ja ai niin, unohdin sanoa! HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE ❤️❤️


××


Näkökulma 1


“Haaa! Et saa kiinni!” huusin vieressäni juoksevalle koiralleni. Lumi pöllysi vierellämme, kun juoksimme metsässä kiljahdellen. Belle haukkui ja minä kiljahtelin, siis.


Yhdessä vaiheessa kaaduin lumihankeen ja Belle rötkähti vierelleni makaamaan. Katselin taivasta, joka näkyi puiden välistä pieninä kaistaleina pilviä ja vaaleansinistä taivasta. Silitin hellästi Belleä vasemmalla kädelläni ja mietin.


Mietin maailmaa puiden ulkopuolella. Enhän minä siellä koskaan ollut käynyt, sillä se maailma ei ollut minulle, isälle tai Bellelle.


Niin, me asuimme kolmestaan hirsimökissä metsän keskellä. Kai se kuulostaa epämukavalta, mutta me olimme hyvin tyytyväisiä elämäämme. Illalla pimeän tullen sytytimme kynttilöitä ja puhuimme tai olimme hiljaa. Belle nukkui vieressäni, ja isä istui pöydän ääressä hymyillen.


En tiennyt melkein mitään ulkomaailmasta tai edes mistään merkkipäivistä, mutta sen tiesin että tänään oli joulu. Se oli isän lempi juhla, joten me juhlimme sitä myös.


Isä sanoi aina, että jouluna pystyi löytää monia tapoja olla onnellinen. Meidän tapamme ainakin oli elää täysillä ja vain nauttia.


Minun ei siis tarvitse nyt huolehtia mistään. Pitää nauttia täysillä, että tästä joulusta tulisi paras elämäni – eikä siihen tarvittu muuta kuin Belle ja isäni.


Silitin Bellen turkkia ja kuiskasin hänelle: “Hyvää joulua.”


××


Näkökulma 2


Silität mun kättä hellästi, ja nojaan sun olkaan. Kylmät tuulet puhaltaa ulkona ja pakkanen paukuttaa kattoa, mutta ei mulla sinne oo ikävä, vaikka normaalisti olisi. Turva on täällä, sun käsien suojassa.


Valkeat hiuksesi lainehtii munkin olalle, ja suklaan maku suussa on kerrankin lämpöinen. Se ei muistuta kylmästä, joka sisällä oli kun pakkasella olin ulkona. Ei siitä, miten mulla aina oli kaipuu ulos. Se muistuttaa nyt tuoksusta, sun tuoksusta ikuisesti.


Sä saat mut nyt myöntämään sen.


Munkin lempipäivä vihdoinkin on jouluaatto.


××


Näkökulma 3


Se juoksi, se kaatui, se nauroi, se hyppi. Sille mikään ei ollut liikaa, eikä mikään ollut liian vähän.


Se kaatui lumeen, ja nousi sieltä. Sitten se lauloi, ja sitten se julisti kaikille että nyt on paras joulu.


Ja paras joulu oli ollut jo niin monena aikaisempana vuonna.


Se hihitti ja hekotti. Se tarttui mua kädestä kiinni ja nauroi vielä enemmän. Se otti suklaakonvehdin ja hymyili.


Se jaksoi hymyillä, nauraa, laulaa, kaatua lumeen ja hyppiä loppuun saakka.


××


Kiitos paljon kun luit tänne asti 💥 Olis ihanaa kuulla kommenteissa, mikä oli teidän lemppari (mun lemppari oli näkökulma 2, vaikka se oli tosi sekava – se kuitenkin oli erittäin tarkoitus) ja että mitä aiotte tehä/ootte jo tehneet tänä jouluna! Ja öö voitte oikeastaan kertoa mitä vaan jos sille tuulelle satutte :D


H y v ä ä   j o u l u a !


Ps. Anteeks kun tämä tulee näin myöhässä... en kerennyt julkaista päivällä :D

Kommentit

  1. Hei ihanaa<3 Just jotain tällaista halusin lukea, kun kirjotan tätä kommenttia kahelta yöllä ja kuuntelen ihan hiljaa jouluradiota. Mulla ei oo lempparia, koska kaikki nää on jotenki ihanan mieltälämmittäviä🎄❤️

    Mä kävin saunassa, avasin lahjoja ja tein jouluaskartelua sekä pelasin lauta ja konsolipelejä😄 (Ei sovi unohtaa riisipuuron, kinkun ja piparin sekä suklaan syömistä)

    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kahdelta yöllä on aina hyvä vähäsen lukea tarinablogeja 😂 Mahtavaa että tykkäsit näistä kaikista, kiitos paljon! 💖

      Ihanaa, toivottavasti sulla on ollut hyvä joulu :)

      Kiitos, hyvää joulua sullekin 😊❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Hei, kommentoi ihmeessä – se tekee aina hyvän mielen oli kommentti sitten positiivinen tai negatiivinen. Jeps, negatiivista palautetta saa myös tietysti antaa, mutta toivon, että se ilmaistaisiin sitten asiallisesti ;) Kommenttejahan on tosi monenlaisia; ei pelkästään positiivisia tai negatiivisia. Se voi olla ihan vaan joku yksi sana, tai sitten pitkä, paksun kirjan pituinen kommentti, jossa kerrotaan kaikki mahdollinen tekstistä. ;) Kaikki kelpaa, ja ainahan voi myös jättää kommentoimatta. :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä 2023 || Kuulumisia!

iltasatu

Särki taivaan